Seven Sisters: Zo bezoek je de mooiste krijtrotsen van Zuid-Engeland

Van de krijtrotsen van Dover heb je vast al eens gehoord. Prachtige, witte kliffen die loodrecht uit de zee omhoog rijzen. Maar wist je dat je op nog meer plekken in Zuid-Engeland zulke witte kliffen kunt bewonderen? Zo ook in East-Sussex, tussen Eastbourne en Brighton. Hier vind je namelijk de Seven Sisters, zeven heldere witte krijtrotsen die zelfs nog hoger zijn dan de kliffen van Dover. Vanaf de Seven Sisters heb je een adembenemend uitzicht over de krijtrotsen en de betoverende blauwe zee beneden. Dit alles maakt een bezoek aan de Seven Sisters meer dan waard! In onderstaande gids lees je hoe je de Seven Sisters bezoekt en wat de mooiste uitzichtpunten zijn.

Hoe kom je bij de Seven Sisters?

Je kunt de Seven Sisters vanuit zowel Brighton als Eastbourne bezoeken. Wij besloten om de kliffen vanuit Brighton te bezoeken, omdat we daar een aantal dagen verbleven én omdat de uitzichten blijkbaar spectaculairder zijn wanneer je richting het oosten loopt. De trail naar de kliffen start vanuit Seaford, waar je zowel met de auto als met het openbaar vervoer kunt komen. Wanneer je geen auto tot je beschikking hebt, kun je vanuit Brighton bus 12, 12a of 12x naar Seaford pakken. Verblijf je in Londen? Ook dan kun je de Seven Sisters bezoeken, vanuit Londen Victoria gaat er namelijk een rechtstreekse trein naar Seaford die er ongeveer 1,5 uur over doet.

Wandelen langs de Seven Sisters kliffen

Wanneer je vanuit Seaford richting de kliffen gaat lopen, dan start de trail bij de ingang van het Seven Sisters Country-park welke zich aan de overkant van de parkeerplaats bevindt. Je wandelt eerst een groot stuk door de Cuckmere Haven Valley, waar je veel stromende beekjes en grazende schapen tegenkomt. Vlak voordat het pad de zee bereikt, draait deze naar links en start de (vrij steile!) klim omhoog.

De wandeling langs de kliffen is adembenemend mooi. Iedere heuvel biedt een spectaculair uitzicht over het landschap, haar ‘zusjes’ en de oceaan aan de andere kant. Wij hadden helaas niet genoeg tijd om alle zeven heuvels te beklimmen en beklommen er uiteindelijk drie. De trail vanuit Seaford gaat verder naar Beachy Head, dit is de laatste klif en de hoogste van allemaal. Beachy Head staat bekend om het uitzicht op de rood-wit gestreepte vuurtoren.

De mooiste uitzichtpunten bij de Seven Sisters

Country Park Trail

De trail waar wij een stukje van hebben gelopen, is de Country Park Trail. Dit pad loopt helemaal van Seaford naar Beachy Head en biedt een spectaculair uitzicht op de kliffen.

Seaford Head Viewpoint

Vanaf Cuckmere Inn kun je het pad naar Seaford Head Viewpoint nemen. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op alle Seven Sisters.

Beach Trail

Bekijk je de kliffen liever van heel dichtbij? Dan kun je de Beach Trail nemen. Vanuit Seaford leidt dit pad je rechtstreeks naar het strand en kun je de gigantische krijtrotsen van heel dichtbij bekijken.

Beachy Head

Beachy Head ligt dichterbij Eastbourne en kun je dus het beste vanuit hier bereiken. Het is de hoogste krijtrots van heel Groot-Brittanië en rijst vanuit de zee 162 meter omhoog. Vanaf hier kun je de beroemde rood-wit gestreepte vuurtoren zien. 

Birling Gap

Birling Gap is een uitzichtpunt dat mooi uitzicht biedt op de kliffen én waar je met een trap naar het strand kunt om de krijtrotsen van dichtbij te bekijken.

Ben je langer in Engeland en wil je meer plekken bezoeken? Bekijk ook mijn artikel met de leukste dingen om te doen in Bath:

> 9x de leukste bezienswaardigheden in Bath, Engeland


Pin en bewaar voor later:
Seven Sisters: Zo bezoek je de mooiste krijtrotsen van Engeland

Meer weten over ?

Bekijk hier alle artikelen met tips voor .

Meer weten over ?

Bekijk hier alle artikelen met tips voor .

Pin & bewaar voor later

Geen tijd om nu te lezen? Bewaar op Pinterest.

Deel dit artikel:

In dit artikel:

Hoi, en welkom!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Op Reisliever schrijf ik over alles wat met reizen te maken heeft. Laat je inspireren door reisverhalen, uitgebreide reisgidsen, bijzondere bestemmingen, insider tips en fijne plaatjes.

Ook interessant:

Meer reisinspiratie

Hoi, en welkom!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Op Reisliever schrijf ik over alles wat met reizen te maken heeft. Laat je inspireren door reisverhalen, uitgebreide reisgidsen, bijzondere bestemmingen, insider tips en fijne plaatjes.

Waar ben je naar op zoek?