9x de leukste bezienswaardigheden in Bath, Engeland

Tijdens mijn reis door het zuiden van Engeland kon ik een bezoekje aan Bath natuurlijk niet overslaan. De prachtige, historische stad is een van de mooiste steden in Zuid-Engeland. Dat is ook niet zo gek met de vele prachtige Georgische architectuur, de oud Romeinse ruïnes en de romantiek van Jane Austen. Het is bijna onmogelijk om niet verliefd te worden op Bath! Lees gauw verder voor de leukste bezienswaardigheden in Bath.

De leukste bezienswaardigheden in Bath

1. Bath Abbey

De abdij, die hoog uit de grond oprijst en boven alle andere gebouwen in Bath uitsteekt, is het baken van de stad. De abdij is van buitenaf al een hele bezienswaardigheid, maar vergeet vooral niet even naar binnen te lopen. Je kunt de kerk bezoeken wanneer er geen dienst is. Liever de hoogte opzoeken? Dat kan ook! Met de Bath Abbey Tower Tour kun je de toren beklimmen en genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Meer informatie over het bezoeken van de abdij vind je op de website van Bath Abbey.

2. De Romeinse baden

Misschien wel de belangrijkste (en meest toeristische) attractie van de stad: de Romeinse baden. Toen de Romeinen hier de enige warmwaterbron van Groot-Brittannië ontdekten, bouwden ze er het prachtige badhuis om van de bron gebruik te kunnen maken. De baden waren toen al een attractie en nu nog steeds. Bij de baden is een museum waar je verschillende archeologische vondsten kunt bekijken.

3. Pulteney Bridge

De Pulteney Bridge is een van de meest gefotografeerde iconen in de stad en een bezienswaardigheid die je niet mag missen. De brug staat op de Werelderfgoedlijst en over de hele lengte van de brug zijn verschillende leuke winkeltjes te vinden.

4. Royal Crescent

De Royal Crescent is een van de bekendere straten in Bath. In de straat staan de huizen in de vorm van een halve maan, vandaar de naam. Aan de straat grenst een groot park, het Royal Victoria Park, waar je een wandeling kunt maken of een middagje heerlijk kunt ontspannen.

5. The Circus

Het Circus is een reeks huizen in Georgische stijl die samen een cirkel vormen. Prachtig voor foto’s! Het Circus en de Royal Crescent zijn met elkaar verbonden door een rechte straat. Men zegt daardoor dat ze ook wel de zon en de maan vertegenwoordigen.

6. Bath Assembly Rooms

De Bath Assembly Rooms vormden in de achttiende eeuw het hart van de Georgische samenleving. De Assembly Rooms bestaan uit vier verschillende kamers: de balzaal, de theekamer, de kaartenkamer en de octagon. In de achttiende eeuw werden deze kamers gebruikt om te dansen, thee te drinken, kaartspellen te spelen en te kletsen. Tegenwoordig worden de zalen nog steeds gebruikt voor evenementen. Als er geen evenement is, kun je de Bath Assembly Rooms bezoeken met een audiotour.

7. Sally Lunn of The Bath Bun

Het is een van de oudste huizen in Bath, maar dat is niet de enige reden voor de massa mensen die Sally Lunn ieder jaar weer bezoekt. Sally Lunn is namelijk een van de vele plekken waar je de heerlijke ‘Bath bun’ kunt proeven. Sommigen zeggen zelfs dat je Bath niet echt hebt bezocht zonder een bezoekje aan Sally Lunn. Vind je het te druk bij Sally Lunn? Dan kun je, iets verderop, een bijna net zo lekkere Bath bun proberen bij The Bath Bun.

8. Bath Retro Store

Mocht je op zoek zijn naar een leuk, retro speelgoed als souvenir of cadeau, dan ben je bij de Bath Retro Store aan het juiste adres. En niet alleen dat, de winkel is ook nog eens hartstikke fotogeniek!

9. The Bell Inn

Als je wilt genieten van een avondje live muziek of gewoon een heerlijk biertje wilt drinken, ga dan zeker naar The Bell. Doordeweeks worden hier verschillende gratis optredens georganiseerd en op sommige dagen serveert The Pizza Bike in hun tuin vers gemaakte zuurdesem pizza.

Praktische informatie voor je bezoek aan Bath

Hoe lang? Bath is een kleine stad, dus ideaal voor een weekendje weg. Een dagtrip vanuit Londen kan ook.

Hoe kom je er? De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Bristol Airport of Heathrow Airport in Londen. Je kunt vanuit Bristol of Londen de trein, bus of auto nemen om in Bath, Engeland, te komen.

Beste reistijd? Bath is het hele jaar door mooi, maar vooral in de lente en de herfst.

Getting around? Bath is een kleine stad, waardoor alles op loopafstand is. Voor verdere afstanden rijden er bussen.

Munteenheid? In Bath betaal je met de pond.

Temperatuur? In de zomer wordt het gemiddeld rond de 20 °C. De winters kunnen koud worden met temperaturen rond de 2 °C.

Ben je langer in Bath of doe je meer plekken aan in Engeland? Bekijk dan ook zeker mijn gids over het bezoeken van de Seven Sisters:

> Seven Sisters: Zo bezoek je de mooiste krijtrotsen van Zuid-Engeland


Pin en bewaar voor later:
9x de leukste bezienswaardigheden in Bath, Engeland

Meer weten over ?

Bekijk hier alle artikelen met tips voor .

Meer weten over ?

Bekijk hier alle artikelen met tips voor .

Pin & bewaar voor later

Geen tijd om nu te lezen? Bewaar op Pinterest.

Deel dit artikel:

In dit artikel:

Hoi, en welkom!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Op Reisliever schrijf ik over alles wat met reizen te maken heeft. Laat je inspireren door reisverhalen, uitgebreide reisgidsen, bijzondere bestemmingen, insider tips en fijne plaatjes.

Ook interessant:

Meer reisinspiratie

Hoi, en welkom!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Op Reisliever schrijf ik over alles wat met reizen te maken heeft. Laat je inspireren door reisverhalen, uitgebreide reisgidsen, bijzondere bestemmingen, insider tips en fijne plaatjes.

Waar ben je naar op zoek?